maaagsjuk

the worst day of my au pair year.....
min magsmärta +barnen och shanns magsmärta har äntligen fått ett svar.
vi har varit förkylda i omgångar, fruktansvärd magont, ingen aptit över huvudtaget, illamående, ja jag kan fortsätta i evigheter.
igår fick vi reda på att mitt prov visades positivt.  shanns likaså..

dagen idag började med doktorbesök för min del. sen vidare till barnens doktor. hämta ut medicinen. ta ett piller och bli även mer illamående, trött och svag...
shann köpte alla sorters kakor, glass och kalastillbehör för att kunna krossa sönder och gömma barnens tabletter och gojsa ner i alla godheter. men inte ens det ville dom äta. dagen har varit kaos i stora mängder. det enda chloe har gjort dom senaste dagarna är att sova. när hon är vaken skriker hon för hon har ont.
vi har skrattat, gråtit och bara velat ge upp ett flertal gånger idag. jag är glad att dagen är slut. men kan tänka mig att dom kommande dagarna kommer vara ett helvete!
troligen har jag haft den här sjukdomen från min första vecka här... barn smittar vidare väldigt lätt, men det kan även smittas genom vatten. greg o shann har försökt göra allt för att komma underfunn vart vi fick den här jävla parasiten. men vi kommer aldrig få reda på det.

en veckas behandling. betyder att min kropp kommer strejka totalt och hata medicinen som jag ska stoppa i mig. de blir kul. skitkul!!!
vi klagar inte eller så, bara att vi tycker lite synd om oss själva. det får man faktiskt i vår situation.
giardia.
kolla inte upp det, bara ett tips. det är snuskigt!


nu väntas lite kvalitetstid med jenny.
giardia kan ta sig.



24.02.2010

tänkte bara berätta att jag började dagen med en sovmorgon!
sen satt jag mig vid datorn och smockade i mig lite daim!
sen tog jag Gus på en 30minuters promenad i the loop .
jag ville också bara berätta att jag hade på mig korta träningsbyxor, t-shirt, träningsskor och ett par solbrillor.
DET ÄR VARMT HÄR & jag gillar det!!!

nu ligger mina två änglar och sover.
dock har vi alla lite sjukdomar i våra kroppar, men vad gör det... ja ont, men inget annat.

ikväll är det sverigehockey och vi tänkte samla ihop alla tjejer o äta nåt gott o heja på våra hjältar.
imorgon blir en vanlig + lång arbetsdag och på kvällen är det LCC möte på brandstationen.
sen efter det så är de ju helg, gud så fort veckorna går!


vilken helg!

helgen är redan slut. men helgen har dock varit riktigt bra!
i fredags kom tjejerna hit, dock tre timmar senare än planerat...
vi kollade på en prinsessas dagbok och blev helt kära pånytt eftersom den är filmad i san francisco.
i går, lördag åkte jag jenny och sara till ikea i oakland. åt lite köttbullar, köpte fruktansvärt mycket godis och kakor så jag skämdes. men jag köpte även frysta köttbullar, sylt och musli.
sen gick vi lös och shoppade upp oss på h&m. efter några timmar åkte vi tillbaka till marin county och shoppade lite i san rafael. några outlets o mycket fattigare, men det gjorde oss lyckligare. sen mötte vi upp amanda och hennes svenska kompis madde som pluggar i san josé.
vi köpte vin och åkte hem hit och drack och pratade. jag va trött som ett barn men vi hade jättetrevligt.
sara somnade vid 23 tiden. jag somnade vid 02 tiden. amanda tog ett bad i mitt badkar innan hon o madde somnade runt 03. jenny va tydligen inte trött så hon kollade på andra avenyn fram till 06 i morse.
vaknade upp med huvudvärk och irritation om att behöva jobba en regnig söndag...
men men, kvällen var otroligt bra och vi har planerat att planera några helger att åka till madde och hennes san jose-college med 30 000 elever. kan bli bra!

min söndag har dock varit skitjobbig. med två barn och två föräldrar rännande fram och tillbaka i huset. troligen sånt man får vänja sig vid när man jobbar här.
nu sitter jag här o väntar på att damerna ska trilla in med en fantastiskt efterlängtad subwaymacka.

imorgon är de ny vecka med nya tag.






sjuk, igen...

Hemskt mycket jobb och stå i, eftersom att Carsons skola är stängd den här veckan.. Jag har ändå mest vart med Chloe i parken eftersom vädret är heeelt underbart!!!
Idag var jag med Carson i parken på playdate med Dee och Charlie. Dock molningt och lite småkallt.
Just nu sitter Carson o spelar dataspel o jag tittar på... Vi sitter här o hostar ikapp eftersom han lyckats smitta mig igen.
Natten här i vårt hus var hemskt. Ingen har kunnat sova klokt alls. Jag kände mig spyfärdig och låg vaken flera timmar. Shann o Greg har haft jätteont i magen och inte heller kunnat slappna av. Carson har sovit dåligt flera nätter och hostar och är trött hela tiden. Ingen hit direkt, men snart är de helg vilket är skönt.
Tyvärr blir det en regnig helg så de får bli inomhus shopping och ikeabesök istället för stranden...

Ikväll kommer Jenny och Amanda och piggar upp mig. Hoppas min aptit kommer tillbaka eftersom jag bara ätit ett kokt ägg och druckit té idag än sålänge.

Imorgon blir det förhoppningsvis en till dag med Dee och hennes värdbarn. Det hade varit en dröm.

Inte så värst mycket glatt att berätta, därför bjuder jag på en hemskt lycklig bild från i lördags.

we love this city!

I fredags kom tjejerna hit och vi drack té och satt o pratade i flera flera timmar. Dom älskade mitt poolhus och var faschinerade över hela du-bor-på-Gotland-grejen....
I lördags när jag vaknade sken solen och jag blev på ännu bättre humör. Vi tog bilen in till San Fran för shopping o allmänt en härlig dag i city.
Det var jag, Jenny, Amanda och Sara. Allihopa svenska au pairer i Marin County.
Vi träffade även en annan Sara i några timmar. Vi shoppade och gick sen och åt mat i The Ferry Building, nere vid hamnen. Solen gick ner när vi gick tillbaka in mot centrum men vi gick i några fler affärer innan vi satt oss i bilen mot Golden Gate bron och ta oss över till vår sida. Då åkte vi och kollade på Valentine's Day på bio. Hemskt trötta satt vi där i två timmar, men det var värt det. Filmen var sådär bra som vi hade hoppats.
Söndag lika soligt och lika varmt. Tjejerna kom och hämtade mig i Amandas cab och vi åkte till utsiktsplatsen över Golden Gate och sen åkte vi i kurviga kullar till en strand. Middag i Sausalito, en by med strandpromenad och solnedgång...
På kvällen igår, Alla Hjärtans Dag alltså. Var vi här i mitt hus och kollade film, åt brownies o rosa kakor. Helene och en annan Sara kom hit också.
Idag är det en röd dag här, så många är lediga. Barnen har ingen skola på hela veckan... Jag skulle vart ledig idag egentligen med familjen kom hem från Tahoe igår för dom blivit magsjuka så det blir barnpassning ett par timmar idag. Det gör mig inget, jag fick iaf en skön sovmorgon!


weekend

Veckan har varit bra, med långa dagar..
I onsdags träffade jag Helene och vi tog en starbucksfika innan jag skulle jobba. På kvällen åkte vi och träffade massa andra svenska au pairer och hade jättetrevligt!
Igår hade vi playdate med Dee. Så en lugn förmiddag slutade men en vild eftermiddag, vilket var väl ändå helt okej..
Jag, Dee, Bronwyn och Laura ska försöka planera vår LA-weekend snart :)
Idag tog jag med Chloe till hennes musikklass som hon bara älskar. Sen har vi bara varit hemma och packat familjens vinterkläder, eftersom dom just nu är påväg till Tahoe över helgen. Det blev bestämmt i sista minut och dom fick det sista rummet på hotellet, så jag fick 'tyvärr' inte plats. Det gör mig ingenting jag klarar mig hemskt gärna från snö och kyla! Det är ski-week här nästa vecka så många familjer åker till Tahoe över helgen och nästa vecka.
Jag är nyss hemkommen från Frozen Youghurt med Sarah och har sagt hejdå eftersom hon åker med sin familj till Tahoe i nästan två veckor..
Planer för helgen är väl rätt så svaga. Men ska träffa dom andra svenska tjejerna ikväll och så får vi se vad som händer...
Hörde på ryktesvägar att det blir sol o varmt, den här helgen också :)



jag fick post :)




hur söt outfit har inte Chloe
& hur söt är hon inte när man säger, smile for me Chlo.




long distance

har inte skrivit på ett par dagar. men känner att jag inte har så mycket nytt att komma med, förutom ett livstecken...

söndagen var riktigt varm och riktigt skön!!! låg ute vid poolen nån timma och solade. sen var det super bowl... på kvällen åkte vi tjejer och såg dear john på bio. jag och dee grät oss igenom filmen, medans nina och bronwyn pratade och fnissade för dom tyckte att channing tatum va så snygg, vilket han ju faktiskt är...
igår måndag, var det vanlig rutin så det var jag och chloe hemma medans carson var i skolan.
på kvällen åkte jag, sarah och sandra till cheescake factory och åt oss mätta på smaskiga desserter.
idag har vart en lång dag med hemskt mycket rymdlek med carson.
jag ligger under ett bord med en filt över. till sig själv har han annordnat världens rymdraket med paraplyn, bord, stolar o massa annat. vi är i rymden, fast ändå inte. eftersom han blir rädd när man låtsas för mycket, för då tror han det kommer hända på riktigt...

jag brukar lära honom färger på svenska. han kan än sålänge blå, vit och röd.
säger jag red, säger han röd. men då undrade han hur mitt miriam-language låter.. hans språk heter enligt honom allcroft-english. mitt språk heter tydligen miriam-allcroft-english. men det blev hemskt mycket i bollen för honom, när jag sa att jag inte heter allcroft i efternamn och att jag pratar svenska med min mamma o pappa...
jaja, söt är han och avslutade det hela med: jag älskar dig, på svenska!!!

imorgon har jag sovmorgon och ska ta en morgonfika med svenska helene. de ska bli trevligt.

ikväll regnar det igen. jag som tänkte ut o springa.... synd att jag fick en anledning att inte göra det.
men jag ska ta tag i det. snart bär det ju av till LA och då är de bikini på, jajamensan!


jag och gus när vi solade i söndags.

still hurtin'

Min lediga fredag slutade i sju timmars arbete, tårar, svett och frustration.
Jag vet inte ens vart jag ska börja, men morgonen var kaotisk som vanligt men sen var tanken på att Shann skulle ta Chloe till musikklassen 9.30. Tydligen inte eftersom Carson vägrade sluta gråta och släppa taget om Shann när hon skulle lämna honom i skolan. 9.20 får jag sms från Shann, hon frågar om jag kan gå med Chloe till klassen.
Kastar på mig kläder o sätter Chloe i vagnen. Framme vid fel Community Center 9.50 står Shann o säger att jag har gått till helt fel ställe. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta.
Jaja, hon kände sig dum efteråt och trodde jag visste att Chloes musikklass på fredagar är vid skolan i vårat område dit det tar ca. 5 minuter att gå...
Shann var iaf jätte tacksam att jag hade försökt och varit så flexibel på min lediga dag. Så som plåster på såren kom hon nu hem med ett läppglans från Juicy Couture.

Jag har fortfarande hosta och ont i halsen. Men det värsta är att vad jag än äter eller dricker så får jag ont i magen av det. Shann tror det är att jag håller på att vänja mig vid kranvattnet. Ont som tusan gör det och det är tydligen inget som går över direkt, utan håller i sig ett tag.
Har helt tappat suget att göra nåt på kvällarna och ligger bara i fosterställning i soffan.
Ser ut att bli en lugn helg - igen...

Jag får fortsätta att sysselsätta mig med min bästa hemmasyssla:


wicked

Totototorsdag igen. Men ingen playdate hos D för mig idag heller. Just nu ligger lilla Chloe i sin säng o sover med pink-eye, hosta och snorig näsa.
Veckan har gått snabbt och har inte gjort så mycket förutom jobbat och sovit.
I söndags var jag och Sarah i Corte Madera några timmar, sen kikades det på Grammygalan resten av kvällen!
Igårkväll var jag med D, Bronwyn och Laura i San Fran. Vi hade bokat biljetter för musikalen Wicked.
Den va heeeelt otroligt bra. Vi alla hade gåshud när vi gick där ifrån och kände oss som fyra små flickor med världens största leenden.

Ikväll ska jag bara kurera min hals och sova ifatt mina timmar. Imorgon är jag ledig och hoppas på ett par timmar i city med Sarah.
På lördag jobbar jag kväll, så de blir en förhoppningsvis lugn o skön kväll. Shann och Greg ska på finfest. Så jag och grandma' ska festa till det med filmmys med barnen här hemma...

Nej nu måste jag städa bort alla leksaker innan Shann, Carson och städerskorna kommer.

OKAY, THANK YOUU.

take me back










bara lite... ??

RSS 2.0